Home Cerita Fara Travel Review Lifestyle Drama Parenting Foodies Tip Kecantikan

Cara magik kurus dengan mudah dan cepat dengan KITSUI COCO XS LITE

by - 3/25/2021 01:39:00 PTG

Kalau korang dah sampai dekat sini, Fara faham sangat, memang korang mencari sangat sangat cara cara nak turunkan berat kan. Mungkin dah start rasa tak selesa dengan badan anda, baju – baju yang biasa pakai pon dah mula terasa ketat, ada kawan kawan yang mula buat lawak hambar pasal fizikal korang, energy badan pon dah lain macam, asyik terasa penat je, dan paling tak best bila korang sendiri rasa down dan tak confident dengan badan korang sekarang ni. Jangan risau, dalam post ni Fara akan share cara mudah mengawal berat badan korang dengan mudah dan cepat.



Cara magik kurus dengan mudah dan cepat 


Kalau tanya ramai orang macam mana cara nak turun berat? Ramai je boleh bagi jawapan, dan takde rahsia pon pasal cara nak kuruskan badan ni – kurangkan makan, rajinkan diri bersenam. Betul tak? Senang je kan? Tapi persoalan dia adakah sesenang macam yang kita cakap?


So dekat blog post ni, Fara nak share cara mudah mengawal berat badan, tak perlu ambil masa lama sangat, dan paling penting selamat. Ni langkah step by step yang lengkap, dari awal apa nak kena buat sampai lah proses proses yang korang kena lalui kalau nak berjaya kurus.


1. Kurangkan karbohidrat



Bahagian yang paling penting adalah dengan mengehadkan pengambilan gula dan kanji, atau karbohidrat. Apabila anda melakukan ini, tahap kelaparan anda menurun, dan anda biasanya akan mengambil kalori yang jauh lebih sedikit. Berbanding membakar karbohidrat untuk tenaga, tubuh anda sekarang akan mula membakar lemak yang tersimpan untuk mendapatkan tenaga.


2. Ambil protein, lemak dan sayur-sayuran



Setiap makanan anda perlu mengandungi sumber protein, lemak, dan sayur-sayuran dengan karbohidrat yang rendah. Cuba makan dua hingga tiga kali sehari. Jika anda mendapati diri anda lapar berasa pada waktu petang, tambahkan hidangan yang keempat. Menyusun makanan anda dengan cara ini akan membolehkan pengambilan karbohidrat anda hanya sekitar 20 hingga 50 gram sehari.


3. Lakukan aktiviti ringan seperti bersenam/jogging



Walau apa pun tahap kecergasan anda sekarang, bagi mendapatkan manfaat bersenam untuk kesihatan serta pengurangan berat badan, kuncinya adalah gabungan pelbagai jenis aktiviti fizikal.


Ini termasuklah senaman kardio, latihan kekuatan, fleksibiliti dan keseimbangan.


Ia akan menjadikan senaman anda menarik dan memaksimumkan manfaat kesihatan daripada mengurangkan ukuran pinggang dan memperbaiki kualiti tidur, emosi dan tenaga.


Segala kebaikan itu secara tidak langsung dapat membantu mengatasi simptom tekanan, kegelisahan dan kemurungan.


4. Pengambilan Makanan Tambahan atau Supplement



Cara terbukti untuk menurunkan berat badan adalah memakan makanan yang sihat, kurangkan kalori, dan aktif secara fizikal.


Tetapi membuat perubahan gaya hidup ini tidak mudah, jadi adakah suplemen dapat membantu disepanjang proses penurunan berat badan?


Kenapa Perlukan Suplemen Jika Nak Kuruskan Badan?


Tujuan Fara ambil suplemen adalah:


1. Untuk tampung nutrisi.


Bila berdiet, kita akan kurangkan makan. Lagi-lagi kalau kita amalkan Intermittent Fasting (IF), masa makan kita agak terbatas. Adakah cukup nutrisi yang kita ambil jika hanya harapkan daripada pemakanan semata-mata? Tak cukup. Jadi suplemen membantu Fara untuk tampung zat yang saya gagal dapatkan daripada pemakanan harian.


2. Elakkan kesan sampingan.


Bila berdiet, akan ada masalah tertentu yang kita akan alami kesan daripada diet itu. Kesan sampingan ini adalah disebabkan kurang nutrisi juga. Kesan kurang nutrisi menyebabkan sel kita pun kurang sihat. Ia akan bagi signal pada kita.


 

Ya! dengan mengamalkan produk sahaja boleh turunkan berat badan. 


KITSUI COCO XS LITE, memberi rasa kenyang yang lebih lama serta bagus untuk mengawal berat badan.. Minuman protein tinggi serat khas untuk membantu penurunan berat badan disamping menjaga kesihatan tubuh. Ia memberi rasa kenyang yang lebih lama serta bagus untuk mengawal berat badan.


So sangat recommended untuk bantu kawal pemakanan. Bancuh 1 sachet dengan air suam, dan minum. Ambil waktu pagi sebagai sarapan dan waktu malam pengganti makan lewat malam.


– Mengandungi serat tinggi.

– Rendah kalori & karbohidrat.

– Membakar lemak berlebihan.

– Meningkatkkan metabolisme anda untuk membakar lebih banyak kalori.

– Menyekat selera makan berlebihan dan mengenyangkan

– Membuang toksin dalam badan.


Produk ini dihasilkan daripada ramuan semulajadi konjac dan coco dengan saiz pembungkusan 15 pek x 15gm. Rasa coco yang sangat sedap di minum. Boleh juga disediakan dengan bancuhan air sejuk atau air suam. Jgn lupa shake shake ye.


Kelebihan Ramuan Semulajadi Yang Ada Dalam Kitsui Coco XS Lite adalah :


KONJAC

Menyekat selera makan berlebihan dan mengenyangkan

Membuang toksin dalam badan.


L-CARNITINE

Membakar lemak berlebihan.

meningkatkkan metabolisme anda untuk membakar lebih banyak kalori.


COCO

Mengandungi serat tinggi.

Rendah kalori & karbohidrat.



Kesan pembakaran lemak dan penyekatan selera makan akan lebih cepat jika digabungkan dengan senaman dan pengawalan makanan dan juga minum air yang mencukupi (2 litre sehari)


Cara Bancuhan KITSUI COCO XS LITE


Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.


Waktu pengambilan yang disarankan adalah sebelum makan tengahari



Kenapa Pilih Kitsui Coco XS Lite?


Sebab, apa-apa produk dalam bentuk dosej farmaseutikal seperti kapsul, tablet, sofgel, cecair(sirap), semburan, titis, sapuan, suntikan, suppository, pessary dan lain-lain lagi perlu berdaftar dengan KKM. Kitsui pun ada Halal, kelulusan GMP, dan paling best senang cari! Ada jual di watson dan guardian. 







Boleh Lihat Testimoni di Bawah :





Maklumat lanjut :-


Website: www.kitsui.com.my

Instagram: @kitsuimalaysia

Facebook: Kitsui My



You May Also Like

1 KOmen