Home Cerita Fara Travel Review Lifestyle Drama Parenting Foodies Tip Kecantikan

Kitsui Korean White Skincare Halal untuk kulit yang lebih cerah , sihat , bersih dan licin – Sesuai untuk Kulit Kering & Sensitif

by - 12/15/2021 11:22:00 PG

Kulit kering merupakan permasalahan kulit yang umum. Genetik, pemakaian kosmetik yang tidak bersesuaian, stres dan ketidakseimbangan kulit merupakan penyumbang utama dalam terjadinya masalah kulit kering. 


Jadi, apakah cara terbaik bagi merawat masalah kulit kering ini? Senang sahaja. Fara tidaklah pakar dalam bidang kecantikkan masih banyak kena belajar. Ilmu yang dikongsi dari rakan-rakan, doktor, google (try and error) menjadi rujukan utama. Apa yang Fara tahu akan Fara kongsikan dibawah. 

Kalau nak tahu sekarang ni Fara tengah mencuba set skincare dari KITSUI iaitu Korean White Skincare. Fara berani cuba sebab review mengatakan ianya sangat bagus dan berkesan untuk kulit kering dan sensitif. Bak kata pakar, skincare lebih penting dari make-up. Yup! memang betul...  Sampai bila nak menutup parut, jerawat dan jeragat dengan make-up? tebal macam mana pun make up tetap tidak dapat memberikan kepuasan pada wajah.

KITSUI Korean White Skincare Halal untuk kulit yang lebih cerah , sihat , bersih dan licin – Sesuai untuk Kulit Kering & Sensitif

Masalah kulit kering kat muka ni geram juga rasanya. Selalu sangat timbul kering di bahagian dagu dan pipi. Pernah cuba set sincare lain tapi tak suka dengan krim pelembap muka dia yang rasa berminyak dan berat. Terasa rimas bila pakai. Mujur jumpa Kitsui Korean White Skincare.

Kitsui Korean White Skincare ni teksturnya ringan dan tidak terasa berat di wajah. Ianya diperkaya dengan kelembapan yang tinggi dan akan memberikan hidrasi selama 24 jam

3 Langkah Mudah Dapatkan kulit yang lebih cerah , sihat , bersih dan licin 

Step 1 : Korean White Cleansing Gel

Membersihkan kulit berminyak & berjerawat secara lembut tanpa kesan pengeringan pada kulit kerana R&D team KITSUI telah dengan telitinya memmilih agen pembersih lembut untuk memastikan ia menerima toleransi yang baik pada kulit yg sentiasa mengalami masalah keradangan . Ia juga dapat membantu menghilangkan kekotoran dan sebum berlebihan, meninggalkan kulit yang bersih dan segar sepanjang hari . 


SESUAI UNTUK Kulit kering dan sensitif

TEKSTUR 

-Lembut & Ringan, Tekstur yang sesuai untuk mengurangkan masalah kulit kering 
-MEMBERSIH KULIT DENGAN LEMBUT 
-Gel pembersih yang tidak mengeringkan kulit

BAHAN-BAHAN AKTIF 

NIACINAMIDE : Membantu kulit kekal lembab dan bebas kemerahan 
CoENZYME Q10 : Memperlambat timbulnya tanda-tanda penuaan 
VITAMIN-E : Meningkatkan penghidratan kulit

CARA PENGGUNAAN 

-Gunakan air suam untuk membantu membersihkan pori yang tersumbat. 
-Buat buih di tangan dan urut dengan lembut pada zon-t dan leher. 
-Bergerak dengan melakukan sapuan secara bulatan. 
-Bilas dengan air sejuk untuk mengetatkan pori. 

FAEDAH UTAMA 

-Membersihkan kekotoran dan lebihan sebum. 
-Mengangkat kotoran dan daki dengan lembut dari kulit. 
-Mengurangkan bintik hitam yang ketara dan mengawal kilauan. 
-Meninggalkan kulit bersih dan segar.

Step 2 : Korean White Toning Lotion

Korean White Toner direka khas untuk kulit yang normal dan kering. Adalah satu produk TONER yang bantu melembapkan kulit dan mengangkat sel sel kulit mati dari mengumpul di permukaan kulit yang menyebabkan kedutan dan muka kusam. 


TEKSTUR

-Tekstur ringan dan segar 
-Ultra Soothing 

 BAHAN-BAHAN AKTIF 

CoEnzyme Q10: Kulit menjadi lebih licin dan lembut . Menegangkan dan menganjalkan kulit. 
Galactomyces Rice Water : Membantu mengurangkan saiz liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
Rosemary Eextract : Membantu mengurangkan pigmentasi, memperbaiki tona kulit sekaligus menangani masalah jeragat. 

SESUAI UNTUK -Kulit KERING DAN SENSITIF 

CARA PENGGUNAAN 

-Sapukan pada keseluruhan wajah pagi dan petang selepas membersihkan kulit dengan Kitsui Korean White Cleansing Gel - Blue 
-Elakkan kawasan sekitar mata. 

 FAEDAH UTAMA 

-Melembapkan kulit dan menghalang sel kulit mati dari mengumpul di permukaan kulit yang menyebabkan kedutan 
-Mengembalikan keseimbangan kelembapan semulajadi kulit. 
- Melembapkan tekstur kulit. 
- Melembap untuk memulihkan kulit dan meningkatkan penghidratan kulit. 
- Mengangkat kotoran dari liang liang pori muka 
 - Pengurangan kadar whitehead and blackhead

Step 2.5 : Korean White Essence Serum

Kandungan premium, Niacinamide yang juga dikenali sebagai vitamin b3 membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan bekas parut. 

Tekstur yang lebih ringan dan sangat menenangkan dengan ultra soothing membantu penyerapan lebih pantas sehingga ke lapisan kulit. 

Bahan aktif seperti Rosemary dan Coenzyme Q10 sekaligus membaiki masalah kulit wajah seperti tanda- tanda bintik hitam , keradangan dan parut jerawat. Menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah , bersih dan licin


TEKSTUR

-Tekstur ringan dan segar
-Molekul yang sgt kecil untuk penyerapan yang lebih baik.

BAHAN-BAHAN AKTIF

Coenzyme Q10 : Membantu membina keratin, sejenis protein yang menjadikan kulit anda tegang dan sihat
Niacinamide : Mengurangkan kemerahan dan kegatalan. Niacinamide juga bantu mengurangkan keradangan dan meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat, dan masalah keradangan kulit lain
Rosemary extract : Vitamin C yang tinggi yang menjadikan kulit lebih licin dan lembut, dan menjadikan kulit kelihatan lebih bersih dan bebas jerawat.
Hyaluronic Acid : Meminimumkan penampilan liang pori. Ia dapat membantu menyamarkan penampilan liang pori

CARA PENGGUNAAN

-Sapukan serum pagi atau malam.
-Sapukan serum selepas cleanser , toner dan sebelum mosituriser anda.
-Elakkan kawasan sekitar mata.

FAEDAH UTAMA

- Mencerahkan Kulit
- Sesuai untuk Semua Jenis Kulit
- Merawat Parut dan tanda tanda Bintik Hitam
- Menjadikan kulit kulit anda tegang ,sihat & licin
- Memperbaiki Masalah kulit wajah
- Menyelesaikan masalah kulit kering mahupun kulit berminyak.
- Kulit akan lebih ringan dan pori pori akan mengecut.
- kandungan Vitamin C dari Rosemary Extract dpatkan menjadikan kulit lebih bersih dan bebas jerawat.
- Lindungi daripada kerosakan cahaya matahari. Niacinamide dapat membina semula sel-sel kulit yang sihat di samping ---Melindungi daripada kerosakan yang disebabkan oleh sinar ultraviolet.
- Merawat hiperpigmentasi. Beberapa kajian mendapati niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik-bintik gelap.

Step 3 : Korean White Moisturizer

KITSUI KOREAN WHITE MOISTURIZER - NORMAL & DRY SKIN |
Adalah satu pelembap yang Memberi kulit yang lembap lalu mengurangkan rasa kekeringan dan masalah kulit mengelupas.


TEKSTUR

-Tekstur ringan dan segar
-Ultra Soothing
-Kesan tekstur penyerapan yang kuat 
-Dibukti berkesan dan tahan lama serta tidak berkilau
-Dibukti berkesan dan tahan lama serta tidak berkilau. 

BAHAN-BAHAN AKTIF

Niacinamide : Melambatkan tanda-tanda penuaan, bintik hitam, garis halus dan kedutan.
Coenzyme Q10 : Kulit Menjadi lebih lembap lalu mengurangkan rasa kekeringan dan masalah kulit mengelupas.
Hyaluronic Acid  : Mampu mengurangkan masalah kulit kusam & warna kulit yang tidak serata

SESUAI UNTUK

-Untuk Kulit Kering & Kulit Normal
-Membantu kulit yang Kering
-Menghalang kulit yang normal untuk menjadi lebih kering
-Melembap dan menghaluskan kulit kering

CARA PENGGUNAAN:

-Sapukan pada keseluruhan wajah pagi dan petang selepas membersihkan kulit dengan Kitsui Korean White Cleansing Gel - Pink dan Kitsui Korean White Toning lotion . 
-Elakkan kawasan sekitar mata. 
-Asas Solekan yang tahan lama . 

FAEDAH UTAMA

-Penyerapan pada kulit yang cepat. 
-Melambatkan tanda-tanda penuaan, bintik hitam, garis halus dan kedutan.
-Mengurangkan masalah kulit kering. 
-Menjadikan pori pori muka kecil.
-Memberi kulit yang lembap lalu mengurangkan rasa kekeringan dan masalah kulit mengelupas.
-Mampu mengurangkan masalah kulit kusam & warna kulit yang tidak serata

Kesemua Produk Kitsui Korean White Skincare Bebas bahan-bahan berbahaya :

  • Sumber haiwan
  • Pewarna tiruan
  • Paraben
  • Bahan toksin
  • Sulfat
  • Perfume
  • Paraffin
  • Silicone



Info Kitsui Skincare


Menjadikan kulit anda lebih cerah , sihat , bersih dan licin. Semua produk KITSUI SKINCARE adalah dijamin HALAL , bebas dari Alcohol dan hanya menggunakan ESSENTIAL OIL sebagai pewangi semulajadi

Maklumat Lanjut Mengenai Kitsui Korean White Skincare, Sila Layari Pautan Di bawah :

You May Also Like

2 KOmen