Resipi Biskut Crunchy Caramel Almond Sedap Sangat
BISKUT CRUNCHY CARAMEL ALMOND
BAHAN – BAHAN :
- 200 gram tepung florentine
- 150 gram kepingan badam | sliced almond
- 50 gram kuaci putih | sunflower seed
- 100 gram kuaci hijau | pumpkin seed
- 2 sudu besar bijan hitam
CARA MEMASAK:
- Panaskan oven kepada suhu 160°C.
- Bakar kekacang selama 5 minit atau sehingga masak rangup.
- Angkat dan sejukkan. Gaulkan sebati tepung florentine bersama kekacang dan bijan hitam. Tuang ke atas loyang berukuran 14″×14″ yang dilapikkan dengan kertas parchment. Tujuannya ialah supaya biskut tidak melekat nanti. Kalau oven anda kecil, boleh bahagikan kepada 2 loyang dan bakar berasingan.
- Bakar pada suhu 16°C selama 10 minit. Angkat dan terus potong kepada saiz kecil ketika masih panas. Kalau dah sejuk nanti biskut akan pecah. Potong dengan menggunakan pizza roller atau pisau panjang.
0 KOmen: