Resipi Biskut Crunchy Caramel Almond Sedap Sangat

5/10/2020 02:24:00 PTG Fara Lumière 0 Comments

BISKUT CRUNCHY CARAMEL ALMOND

Primo Cookies Biskut Florentine Almond Nutty Crunchy Kekacang ...


BAHAN – BAHAN :

  • 200 gram tepung florentine
  • 150 gram kepingan badam | sliced almond
  • 50 gram kuaci putih | sunflower seed
  • 100 gram kuaci hijau | pumpkin seed
  • 2 sudu besar bijan hitam

CARA MEMASAK:

  1. Panaskan oven kepada suhu 160°C.
  2. Bakar kekacang selama 5 minit atau sehingga masak rangup.
  3. Angkat dan sejukkan. Gaulkan sebati tepung florentine bersama kekacang dan bijan hitam. Tuang ke atas loyang berukuran 14″×14″ yang dilapikkan dengan kertas parchment. Tujuannya ialah supaya biskut tidak melekat nanti. Kalau oven anda kecil, boleh bahagikan kepada 2 loyang dan bakar berasingan.
  4. Bakar pada suhu 16°C selama 10 minit. Angkat dan terus potong kepada saiz kecil ketika masih panas. Kalau dah sejuk nanti biskut akan pecah. Potong dengan menggunakan pizza roller atau pisau panjang.


You Might Also Like

0 KOmen: