Home Cerita Fara Travel Review Lifestyle Drama Parenting Foodies Tip Kecantikan

Langkah Mudah Memulakan Perniagaan Online Berjaya 2021

by - 4/17/2021 11:23:00 PG

Langkah Mudah Memulakan Perniagaan Online Berjaya 2021| Sejak kebelangkan ini, ramai usahawan yang memilih untuk menceburi perniagaan online. Ketumbuhan pesat perniagaan internet dan perkembangan exponen ‘mobile shopping’ telah memberi laluan yang baik untuk menjadikan perniagaan online satu peluang bisnes yang menguntungkan.


Di antara sebab mengapa ramai yang memilih menjadi seorang usahawan ialah keinginan untuk hidup berdikari, mengumpul aset, menabung sebagai jaminan masa hadapan dan mencari kehidupan yang lebih seimbang atau ‘work-life balance.’ Jika anda di antara yang berazam melangkah tahun baru 2021 dengan memulakan perniagaan online, apa kata ikuti program Vitual Online Bisnes Berjaya dari RichWorks ini.

Edisi Khas Nak Mula Berniaga 2021

Semua orang boleh mula berniaga dan menjana pendapatan bagi tingkatkan ekonomi diri sama ada melakukannya secara sepenuh masa atau sampingan walaupun dalam tempoh pandemik ini.

Timbalan Naib Presiden Kanan RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Radz Mohd berkata, sebenarnya banyak peluang yang ada untuk jana pendapatan dalam era digitalisasi ini dengan ramai orang meluangkan banyak masa secara online seperti media sosial.


Bagaimanapun katanya, sebahagian usahawan juga tidak tahu cara untuk mula berniaga dengan betul menyebabkan tak mendapat hasil seperti diharapkan.

“Ada segelintir daripada mereka ini hanya mula bisnes sebab terikut kawan ataupun nak keuntungan cepat yang akhirnya buatkan ia tidak bertahan lama. Sebab itu, ada yang tukar-tukar bisnes macam tukar baju.

“Tapi semua ini dapat diubah jika kita mula berniaga dengan asas dan prinsip yang betul bagi seseorang usahawan itu dapat menghasilkan jualan dari ratusan, ribuan, hingga ratusan ribu ringgit, insyaAllah,” katanya ketika ditemui pemberita selepas pelancaran

Pelancaran ini menerusi Facebook Page, YouTube dan Instagram Azizan Osman

Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga di sini, hari ini. RichWorks juga membawakan secara langsung pelancaran ini menerusi Facebook Page, YouTube dan Instagram Azizan Osman dengan pelbagai aktiviti dan perkongsian usahawan selama 8 jam secara terus-menerus.

Pelancaran ini juga bersempena dengan Inner Circle Meeting (ICM) dihadiri lebih 300 ahli Titanium berada di bawah program permentoran RichWorks bersama Mentor Keusahawanan dan Pakar Pemasaran No 1 Asia, Datuk Wira Dr Azizan Osman yang diadakan dengan kebenaran pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) dengan pematuhan prosedur operasi standard (SOP).


RichWorks sebagai syarikat penganjur acara dan seminar terbesar dalam keusahawanan dan pemasaran di negara yang diasaskan Azizan sejak 2008 telah melatih dan membimbing lebih 1.1 juta orang dalam pelbagai industri di dalam dan luar negara yang mana pada tahun lalu saja, 777 usahawan PKS yang dibimbing dalam program mentoring Spire dan Titanium berjaya menjana jualan melebihi RM2 bilion.

Tambahnya, RichWorks nak melatih dan bimbing lebih ramai orang untuk dapat membina bisnes yang berjaya di mana pun tahap mereka berada, baru bermula, berkembang dan nak meluaskan lagi bisnes berdasarkan pengalaman dan ilmu yang terbukti berhasil melahirkan ramai usahawan berjaya sejak ditubuhkan hampir 13 tahun lalu.


“Semua orang sebenarnya boleh berjaya dalam bisnes jika adanya formula MESTI. MESTI ini bermaksud mentor, ‘elmu’, sistem, tindakan dan impian.

“MESTI ini jika diikuti sepenuhnya boleh elakkan usahawan itu daripada melakukan kesilapan-kesilapan yang boleh melambatkan kejayaan malah lebih teruk menyebabkan bisnes mereka melingkup,” jelasnya.

Sehubungan itu, Radz memberitahu, program Program Virtual Online Bina Bisnes Berjaya - Edisi Khas Nak Mula Berniaga yang akan berlangsung pada 23 hingga 25 April nanti ditaja sepenuhnya RichWorks tanpa sebarang pembayaran perlu dibuat oleh para peserta.


Richworks International

Richworks International Sdn Bhd adalah penganjur acara dan seminar terbesar di Malaysia dalam bidang pembangunan keusahawanan dan pemasaran. Sepanjang 13 tahun yang lalu sejak 2008, RichWorks telah melatih lebih dari 10,000 syarikat menerusi Master Coach Azizan Osman dan menarik lebih daripada 1,100,000 peserta dalam lebih 1,500 acara dan seminar live dan dalam talian (virtual online).

Dengan rekod prestasi terbukti, strategi perniagaan dan program mentoring, RichWorks berjaya membantu membina beribu-ribu usahawan dan jutawanyang berjaya dalam tempoh 6-24 bulan.Visi RichWorks adalah menjadi 'Netflix' Pendidikan Usahawan dengan 100 juta pelanggan menjelang 2025 dengan akses mudah ke kandungan berorientasikan results dan penyelesaian yang dipercayai di platform dalam talian- RichWorks.com untuk Inspire,Educate & Add Value kepada komuniti di seluruh dunia.


Datuk Wira Dr Azizan Osman

Datuk Dr Azizan Osman, Accredited Business, Marketing & Leadership Coach,Mentor & Strategist, Serial Entrepreneur & Best-Selling Author

Dr Azizan Osman seorang World Class Business Educator dan Asia's No.1 Business, Marketing & Leadership Coach terkenal dengan keupayaan uniknya untuk membimbing anak muridnya sehingga mendapat peningkatan luar biasa dalam perniagaan dan beribu-ribu pemilik perniagaan dan usahawan telah berjaya menerusi strategi dan metodologi kejayaannya yang telah terbukti untuk meningkatkan pertumbuhan perniagaan mereka dari sifar hingga mencecah jualan berjuta-juta ringgit.

Mulakan langkah anda sekarang!

Semakin ramai orang yang terlibat menjalankan perniagaan atas talian sekarang ini sebagai sumber pendapatan. Namun kerana tidak mengambil berat soal ilmu perniagaan atas talian yang betul menyebabkan ada antara mereka menemui kegagalan. Semoga program ini dapat membantu anda seterusnya perniagaan atas talian anda semakin berkembang maju.

Tempah tiket untuk hadir program virtual online ini di www.BinaBisnesBerjaya.com  

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan program virtual boleh hubungi RichWorks seperti di bawah:

Alamat :

RichWorks International Sdn Bhd
No. 77, Jalan Badminton 11/29,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor, Malaysia.


No. Telefon:
📞 016 3234 6866 (Media Penghubung - Md Azrin Rosly)
📞 012 696 2065 (Media Penghubung - Karini)

E-mel :

📩 karini@richworks.com.my / omkarini.rich@gmail.com
📩 azrin.richworks@gmail.com


You May Also Like

1 KOmen