Home Cerita Fara Travel Review Lifestyle Drama Parenting Foodies Tip Kecantikan

KELAKAR HABIS! Drama Makcik Bawang Mencuit Hati Penonton

by - 4/19/2021 10:03:00 PTG

Drama terbaru yang siar menerusi Slot Sitrus TV1. Menampilkan gandingan Nad Zainal dan Rashidi Ishak sebagai tunggak utama. Turut menampilkan berapa pelakon antaranya Izuan Fitri, Fateha Khai, Fahmie Mikail, Noralbaniah, Angeline Tan, Marisa Yasmin, Zarynn Min, Nazeera Sardi, Namron, Catriona Brian Ross dan ramai lagi.


Drama Makcik Bawang bersiar 1.30 tengah hari, setiap Isnin hingga Khamis di TV1. Mulai siar pada 12 April 2021.

Full Episode Drama Makcik Bawang Episod 1 - Episod Akhir
 
👉 https://myklik.rtm.gov.my/category/drama%20bersiri/s/2-13577-842498

SINOPSIS MAK CIK BAWANG

Kisah Isha dan Azri yang punya tiga orang anak yang baru berpindah ke tempat baharu, jadi segala-galanya adalah baharu bagi mereka. Rumah, kerja, sekolah dan macam-macam lagi. Apa yang menariknya tentang kisah keluarga ini?

Isha mulakan perniagaan bahan tumisan beliau secara kecil-kecilan dengan berikan sampel produk beliau kepada para suri rumah kejiranan beliau. Bagi memasarkan produk secara besar-besaran, Isha menyertai sebuah kursus asas pemasaran produk dan seterusnya menggunakan ilmu yang dipelajari berserta bantuan Nabila.

Rutin harian Isha yang penuh kesibukan dalam memenuhi permintaan tempahan pelanggan produk bahan tumisan beliau. Namun begitu, Isha tidak sekali mengabaikan tanggungjawab beliau sebagai isteri dan juga ibu kepada tiga orang anaknya. Melihat kesungguhan Isha, majikan Azri, Hj. Azman sudi menghulurkan bantuan kepada Isha bagi mengembangkan lagi perniagaan beliau.


You May Also Like

0 KOmen